Načini plačanja

 

1. Plaćanje gotovinom u BiH

Klijenti iz Bosne i Hercegovine mogu svoje rezervacije platiti gotovinom u poslovnici ili kreditnom karticom ( VISA, MASTER, AMERICA). Također postoji mogućnost plaćanja na rate.

2. Plaćanje bankovnom doznakom iz unutrašnjosti ili iz inozemstva

Klijenti mogu svoje rezervacije platiti bankovnim transferom na naš račun. Troškove bankovnih transfera snosi gost u cijelosti.


3. Dinamika plaćanja

Prema našim Općim uvjetima putovanja, uplatu rezervacije moguće je izvršiti na 2 načina: ukupan iznos odmah po potvrdi rezervacije ili u 2 rate. Ukoliko izaberete plaćanje u 2 rate, akontacija se placa odmah po potvrdi rezervacije a saldo rezervacije ste dužni uplatiti do datuma navedenog na kalkulaciji/predračunu koji ćete dobiti od nas nakon potvrde rezervacije. Iznosi akontacije te iznosi i datumi naplate salda/ukupnog iznosa se razlikuju prema vrsti usluge/rezervacije:
privatni smještaj, agroturizam, hoteli, turistička naselja, wellness paketi
100% cijene usluge smještaja po odobrenom upitu (obavezno ukoliko do datuma dolaska ima manje od 21 dan),
30% cijene usluge smještaja po odobrenom upitu,
70% cijene usluge smještaja minimalno 21 dan prije početka konzumacije usluge,
40% cijene usluge smještaja po odobrenom upitu,
60% cijene usluge smještaja gost će platiti prvi dan korištenja izravno iznajmljivaču u gotovini (moguće samo kod nekih kapaciteta u privatnom smještaju);

škole jedrenja, krstarenja, ture
100% cijene rezervacije po odobrenom upitu (obavezno ukoliko do datuma početka rezervacije ime manje od 30 dana),
50% cijene rezervacije po odobrenom upitu,
50% cijene rezervacije minimalno 30 dana prije početka rezervacije;

4. Potvrde o uplati

Po uplati akontacije, ovisno o modelu plaćanja:
primit ćete potvrdu o uplati i detaljne podatke o Vašoj rezervaciji
primit ćete voucher, račun i kalkulaciju s navedenim iznosom za plaćanje Iznajmljivaču osobno
Po uplati 100% iznosa ili salda primit ćete račun sa specifikacijom troška svake uplate i voucher-uputnicu koja sadrži sljedeće podatke:

Ime, adresu i broj telefona pružatelja usluge (pravne ili fizičke osobe)
Adresu objekta (apartmana, hotela,…)
Ime i adresu nositelja rezervacije (osoba koja izvrši rezervaciju)
Broj osoba / imena gostiju koji koriste usluge navedene u rezervaciji
Opis uplaćene usluge, period / datum korištenja usluge
Napomenu o boravišnoj pristojbi

 

Opći uvijeti

Kompas d.o.o. obavezuje se da će poštovati privatnost svih svojih korisnika te njihove podatke neće dati na raspolaganje trećim osobama niti koristiti u marketinške svrhe osim uz prethodno odobrenje istih. adriatica.net prikuplja samo nužne podatke o korisnicima potrebne za izvršenje rezervacije.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Kompas d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

 

Preuzmite Opće uvjete putovanja PDF

Pravna napomena

UGOVOR IZMEĐU KORISNIKA i Kompas d.o.o.
Korištenjem ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge na njima navedene, Vi prihvaćate uvjete korištenja i obavijesti koje se ovdje nalaze. Ako niste suglasni s uvjetima korištenja ne koristite ove stranice.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Kompas d.o.o. cijeni Vašu privatnost i zbog toga posluje prema sljedećim načelima:

Mi izričito navodimo kada su nam potrebni Vaši osobni podaci. Proslijeđujemo Vaše osobne podatke relevantnoj trećoj osobi koja je pružatelj usluge koju ste rezervirali i platili preko Kompas d.o.o. sustava. Također koristimo Vaše osobne podatke za obradu Vaših zahtjeva unutar Kompas d.o.o. sustava i povremeno da bismo Vas obavijestili o novostima koje se tiču usluga ili samog Kompas d.o.o. sustava.
Kako bismo uvijek imali Vaše točne podatke u trenutku kad trebate našu uslugu ili drugu informaciju, molimo da nas obavijestite ukoliko dođe do promjene u Vašim osobnim podacima ili ukoliko ste pogriješili pri unosu istih.

Ako uočite da Kompas d.o.o. ne postupa prema ovim načelima ili imate bilo kakvu drugu primjedbu vezanu uz način poslovanja, obavijestite nas na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i mi ćemo upotrijebiti sve ekonomski opravdane napore da istražimo i ispravimo problem što je prije moguće.

OGRANIČENJE NA OSOBNO, NEKOMERCIJALNO KORIŠTENJE
Ove web stranice namijenjene su korisnicima za osobno, nekomercijalno korištenje. Nije dozvoljeno mijenjati, kopirati, distribuirati, prikazivati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama.

VLASNIŠTVO
Sadržaji i formati na ovim web stranicama su vlasništvo tvrtke Kompas d.o.o., Maršala Tita br.8, 71000 Sarajevo BIH, osim djela fotografija koje se ne koriste u komercijalne svrhe, a na zahtjev autora ili vlasnika bit će povučene sa stranica (ukoliko ne postignemo drugačiji dogovor).

OGRANIČAVANJE OD ODGOVORNOSTI
Informacije na ovim stranicama smatraju se ispravnima u trenutku unošenja. Svi podaci redovito će se pregledavati, a eventualne greške odmah uklanjati. Kompas d.o.o. zadržava pravo promjene podataka na ovim stranicama bez posebnog upozorenja.

ZABRANJENO ILEGALNO KORIŠTENJE
Korištenjem ovih web stranica obvezujete se da informacije ovdje dobivene nećete koristiti u zabranjene ili ilegalne svrhe ili radnje.

LINKOVI NA STRANICE TREĆIH OSOBA
Ove stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a Kompas d.o.o. ne snosi odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

PROMJENA OVIH UVJETA I DRUGIH UVJETA POSLOVANJA
Kompas d.o.o. zadržava pravo promjena navedenih uvjeta korištenja web stranica i drugih uvjeta poslovanja. Promjene ne utječu na već izvršene i uplaćene rezervacije.

KORIŠTENJE Kompas d.o.o. USLUGA NA OVIM STRANICAMA
Svrha Kompas d.o.o. web stranica je isključivo pomoći korisnicima da se informiraju o ponudi privatnih smještaja preko opisa i slika, i provjere slobodne termine iznajmljivanja, te da izvrše rezervaciju i uplatu. Upozoravamo Vas da za provedbu transakcija putem naših stranica morate biti punoljetni, te da ovime prihvaćate financijsku odgovornost za transakcije koje izvršite Vi osobno ili maloljetne osobe koje stanuju u Vašem kućanstvu. Odgovorni ste za nadzor nad maloljetnim osobama koje ovdje koriste Vaše podatke, te za istinitost i točnost podataka koje nam dajete za provedbu rezervacije ili financijske transakcije. U slučaju bilo kakve zloupotrebe ove stranice (upis lažne rezervacije ili sl.) bit će Vam onemogućen pristup našem siteu.

DODATNE NAPOMENE
Kompas d.o.o. trudit će se provjeravati točnost podataka na ovim stranicama i ujedno širiti svoju ponudu. Transakcije kreditnim karticama posebno su zaštićene SSL protokolom, ali za dodatnu zaštitu preporučujemo ispis formulara na pisač, te slanje vlastoručno potpisane rezervacije na faks (obavezno za korisnike Diners kreditne kartice).

za turističke agencije

Poštovani poslovni partneri,

Putnička agencija Kompas već više desetljeća u skopu svog tour opearatorskog programa nudi čitav niz proizvoda i usluga. Iskustvo, tradicija i kvaliteta sinonim su za Kompas koji svoju paletu proizvoda i usluga nudi na regionalnim emitivnim tržištima. Kao odgovorni organizator putovanja razvijamo poslovnu mrežu kontakata s našim B2B partnerima te u tom kontekstu pružamo kvalitetnu uslugu i podršku. Već više od 40 godina imamo partnerske odnose s putničkim agencijama te smo na razini dugogodišnjeg iskustva unaprijedili formate suradnje, uslugu i produkte koji su prilagođeni glavnim emitivnim, ali i lokalnim tržištima prema kojima se sve više otvaramo u smislu ponuda i suradnje.
Naša otvorenost i spremnost da Vam pružimo adekvatnu poslovnu podršku i uslugu su svakako dobra osnova za naš obostrani poslovni razvoj.
Široki spektar referenci i pozicija outgoing produkata putničke agencije Atlas i na najzahtjevnijim tržištima u regiji garancija su kvalitete i zadovoljstva prvenstveno naših putnika, niši kojoj se zajednički obraćamo.

Struktura naših produkata koje nudimo prema našim B2B partnerima je raznolika te predstavlja najbogatiju ponudu odmora i putovanja na tržištu.

Osnovne kategorije naših proizvoda i usluga su:

 • Odmori Ljeto Jadran
 • Odmori jesen/zima Jadran
 • Odmori Ljeto Mediteran charter
 • Odmori jesen/zima Mediteran charter
 • Europska putovanja autobusom
 • Europska putovanja zrakoplovom – city break za europske prijestolnice
 • Daleka putovanja
 • Krstarenja
 • Odmori Zima – Skijanje i Zimovanje


Osnovne prednosti:

 • Više od 40 godina iskustva u kreiranju odmora i putovanja
 • Kvalitetni i provjereni partneri
 • Iskusni pratitelji putovanja
 • Najbogatija ponuda odmora i putovanja
 • Kvalitetan servis i podrška prema B2B partnerima


Vjerujemo u naš zajednički uspjeh te Vam preporučamo da zajedno ostvarimo poslovnu suradnju.


S poštovanjem,

Kompas B2B odjel

Pretraga ponuda